Onze omni-channel transportoplossingen zorgen ervoor dat het bezorgen en retourneren van bestellingen naadloos aansluiten op de wensen van onze klant en die van de consument.

Zo bieden wij als expediteur onder andere:

 • Op maat gemaakte transportservice door middel van het Bleckmann Local Hero concept
 • Geavanceerde return & grading oplossingen
 • Customer service oplossingen voor onze klant en de eindklant

Hieronder leest u hoe wij de omni-channel distributie managen.

Onze expertise

Met meer dan 150 jaar ervaring is Bleckmann wereldwijd uitgegroeid tot marktleider in supply chain management (SCM) voor de fashion en lifestyle-industrie.

> Lees meer

Meer weten over een
specifieke afdeling?

Bleckmann Local Hero

Wij stellen ons tot doel onze klanten en eindconsumenten de beste service te bieden door bestellingen zo snel, nauwkeurig en voordelig mogelijk te laten bezorgen (en retourneren).

Om deze missie te volbrengen is het Local Hero concept tot stand gekomen. Dit houdt in dat we gebruik maken van de technologieën en netwerken van vele partners (Local Heroes), gecombineerd met de competenties en ervaringen van onze eigen medewerkers.

Altijd de beste service
Aan de hand van de wensen van de klant selecteren wij de carrier die daar het beste bij aansluit. Na de eerste linehaul draagt de geselecteerde vervoerder zorg voor de last mile delivery en eventuele retouren. Door middel van het Local Hero concept bieden wij een breed scala aan opties aan, van retailers en pick up points tot en met eindklanten en vice versa in het geval van retouren.

Eén aanspreekpunt
Gedurende dit hele proces is Bleckmann het aanspreekpunt voor de klant en zorgen wij ervoor dat de logistiek naadloos en geruisloos verloopt.

Kortom, het Local Hero concept garandeert een optimale service door bestellingen en retouren snel, nauwkeurig en kostenefficiënt te bezorgen.

afbeelding-local-hero bijgesneden

Reverse Logistics & grading oplossingen

Met onze zelf ontwikkelde reverse logistics oplossing en grading software kunnen we u en uw klant optimale service bieden bij retouren en de afhandeling daarvan.

Voordelen

 • Lage transportkosten
  Doordat we gebruik maken van een groot partnernetwerk en dezelfde carriers voor het uitleveren als het retour ontvangen van goederen, kunnen we de kosten drukken.
 • Zelfstandig of met ondersteuning
  Wij bieden zowel modules aan waarbij  uw klantenservice uw consument kan ondersteunen bij het retourproces als modules waarbij enkel actie vanuit de consument benodigd is.
 • Snelle afhandeling
  De carrier die de retourgoederen op zich neemt, zorgt ervoor dat het retourenproces  al wordt gestart op het moment dat het pakje is afgegeven. De carrier informeert onze klant rechtstreeks, waardoor onze klant de communicatie met de consument snel in gang kan zetten en af kan handelen.
 • Tevreden consumenten
  De snelle en nauwkeurige retourenoplossing is erop gericht om de eindconsument een positieve ervaring te geven, wat toekomstige verkopen zal kunnen bevorderen.

Verschillende modules
Wij hebben verschillende modules ontwikkeld om altijd de oplossing te bieden die het beste aansluit bij de wensen van de (eind)klant. Onze modules ondersteunen een breed scala aan retouropties: van simpele retouren tot volledig geïntegreerde retouren, met realtime visibiliteit en ondersteuning bij het grading proces.

Customer service oplossingen

Wij bieden oplossingen om voor u de klantenservice uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat de eindconsument een optimale service krijgt. Door ons partnernetwerk zijn wij in staat om wereldwijd klantenservice activiteiten op te zetten, waarbij we uw klant helpen bij:

 • het plaatsen van bestellingen
 • inzicht geven in de orderstatus
 • het afwikkelen van retouren

Voordelen voor uw klanten
Onze klantenservice is er uiteraard op gericht om de eindconsument optimaal te bedienen. Dat doen wij door de volgende faciliteiten ter beschikking te stellen:

 • Multimedia ondersteuning: per telefoon, e-mail en chat
 • Meertalige klantenservice
 • Lokale vertegenwoordiging in de belangrijkste Europese landen
 • Track & trace software waardoor de klantenservice te allen tijde inzicht heeft en kan geven in de status van de bestelling.
BleckmannBuilding