Putwall geoptimaliseerd: een nieuwe innovatie van Bleckmann

Bij Bleckmann proberen we altijd nieuwe dingen uit. We zijn continu op zoek naar adequate, efficiënte, innovatieve oplossingen in alle logistieke processen. Onlangs hebben we ons gebogen over het optimaliseren van het putwall proces, waarbij ergonomisch verantwoord werken en verhoging van productiviteit de speerpunten zijn. In ons distributiecentrum in Almelo probeerden we twee nieuwe technieken uit: het gebruiken van een lichtbundel en het gebruiken van smart glasses.

Putwall met lichtbundel

De eerste proof of concept maakt gebruik van een lichtbundel. Deze lichtbundel scant het product in de handen van een teamlid, vanaf een centrale plek in de putzone. Vervolgens geeft de lichtbundel aan op welke locatie in de putwall het product gelegd moet worden. “De warehousemedewerker hoeft alleen maar te kijken welke putlocatie verlicht wordt door de lichtbundel. Daar plaatst hij het product in.” zegt Manou Heyse, Junior Innovation Manager bij Bleckmann. “De 3D-camera’s boven de putwall detecteren het product en valideren of het item in het juiste vakje ligt. Deze methode heeft zichzelf bewezen: de productiviteit is bijna verdubbeld!

Putwall met smart glasses

Het putwall-proces is ook getest met behulp van een andere techniek: smart glasses. Met behulp van smart glasses wordt de warehousemedewerker letterlijk aangestuurd in de putzone. De slimme bril laat op het scherm zien waar het item in de putwall geplaatst dient te worden. “Met behulp van aanvullende aanwijzingen zoals pijltjes, krijgt de warehousemedewerker te zien of hij meer naar links of rechts moet bewegen. Erg efficiënt én ergonomisch verantwoord.” Aldus Manou Heyse.

“De testresultaten van beide innovaties geven ons waardevolle informatie. We kijken altijd naar verschillende technieken of methodes voor een specifieke toepassing. Op deze manier zorgen voor de beste oplossing voor onze klanten en teamleden.”

Back to overview