Innoveren zit in het Bleckmann-DNA

Innoveren in supply chain

Bleckmann is goed in het bedenken en implementeren van logistieke maatwerkoplossingen voor onze merken. Of dat nou wholesale is voor een gevestigd internationaal modehuis of e-fulfilment voor een nieuwe, pure online speler; we ambiëren altijd de meest efficiënte oplossing in elke stap van de supply chain. “We volgen de nieuwste trends en innovaties. Constant innoveren, evalueren en optimaliseren zit in het Bleckmann-DNA”, zegt Innovatiemanager Kevin Paindeville.

Bijna 4.000 teamleden op meer dan 25 Bleckmann-locaties zijn dagelijks bezig met inbound, picking, packing en shipping voor onze merken. We denken altijd proactief mee met onze klanten; welke processen kunnen we door middel van digitalisering nog verder verbeteren? Innovatiemanager Paindeville: “Bleckmann’s teamleden komen vaak met verrassende, waardevolle input. Van nature denken mensen bij Bleckmann out-of-the-box, zo ontstaan de meest creatieve ideeën en innovaties.”

Betere rapportages en voorspellingen met een datawarehouse

Digitalisering en slimme automatiseringen zijn cruciaal, ook voor onze merken. Door een forse toename van nieuwe webshops en omnichannel-activiteiten, zijn e-commerce en retourenverwerking nóg belangrijker geworden. Om e-fulfilment onder optimale condities te kunnen bieden, heeft Bleckmann een datawarehouse gerealiseerd. “Door data van verschillende bronnen op één centrale locatie te combineren, krijgen we meer inzicht in onze operatie en kunnen we transparante rapportages presenteren. Met geavanceerde algoritmen en simulaties is het mogelijk om efficiëntere voorspellingen te maken en onze klanten beter te adviseren”, aldus Innovatiemanager Paindeville.

Robots ondersteunen Bleckmann-team in Grobbendonk

In Grobbendonk (BE) zijn na een succesvolle pilot twintig Hikrobots permanent toegevoegd aan het Bleckmann-team. In een speciaal voor hen ingericht gedeelte van het warehouse verwerken zij retouren. Deze Autonomous Mobile Robots werken met het goods-to-person-concept; de robots tillen de gehele stelling met producten op en brengen deze naar het pick-station waar de operator met behulp van foto’s en pick- en put-to-light wordt ondersteund. “Het is een nauwkeurig proces waarbij retouren sneller opnieuw beschikbaar zijn in de webshop voor een eindconsument. Het grootste voordeel van het concept, is de loopafstand die aanzienlijk wordt gereduceerd omdat de goederen naar hen toe worden gebracht. De robots ondersteunen op deze manier het Bleckmann-team.”

Warehouse in beeld 

Daarnaast blijven we altijd experimenteren. Een pilot met autonome drones die de inventarisatie van een warehouse eenvoudig inzichtelijk maken, bijvoorbeeld. ’s Nachts vliegt de drone door de gangen van het verlaten warehouse en scant de voorraad van dozen en pallets. Bleckmann is ook inventief voor nieuwe klanten; afgelopen jaar introduceerden we virtuele rondleidingen waarbij gebruik wordt gemaakt van mixed-reality. “De 3D-hologrammen in combinatie met live support waarbij ruimte is voor vragen, zorgen voor een duidelijk en concreet beeld van het warehouse en de operatie.”

“Zowel voor nieuwe, grote en kleinere merken kan digitaliseren en automatiseren interessant zijn. We blijven pionieren, testen nieuwe technologieën en constant innoveren. Zo zijn we up-to-date en kunnen we onze fashion en lifestylemerken de meest efficiënte oplossingen bieden. Samen zijn we altijd onderweg naar morgen”, besluit Innovatiemanager Paindeville.

Back to overview