Faciliteren van internationale uitbreiding van snel groeiend modemerk

Een van de snelst groeiende modebedrijven van Scandinavië, Chiquelle, wees Bleckmann aan als partner om zijn ambitieuze groeiplannen in heel Europa logistiek te ondersteunen.


Chiquelle: pure mode, supersnelle trends en e-commerce

Chiquelle is een snelgroeiend Zweeds merk dat kleding, tassen en accessoires voor jonge en modieuze vrouwen ontwerpt en verkoopt. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en is nu actief in meer dan zeventig landen over de hele wereld, waaronder Europa, de VS en andere regio’s. Het bedrijf vertrouwt uitsluitend op zijn eigen verkoopkanalen. Naast de online aanwezigheid, die een sleutelrol speelt in de verkoopstrategie van Chiquelle, opent het bedrijf regelmatig een eigen pop-up store om nog beter te communiceren met zijn doelgroep.

Elke week introduceert het merk limited  collecties. Binnen slechts twee tot drie weken wordt een ​​collectie gelanceerd, van idee via ontwerp, productie, IT en logistiek tot het online aanbieden van de producten. Bovendien wordt alles wat uitverkocht is binnen uiterlijk twee weken weer aangevuld.

Als onderdeel van zijn ambitieuze plannen om uit te breiden in Europa en daarbuiten besloot Chiquelle om zijn eigen magazijn bij Stockholm te sluiten en Bleckmann als logistieke partner aan te wijzen.

Waarom Bleckmann

Chiquelle had een betrouwbare partner nodig met een solide trackrecord in e-commerce in de modelogistiek. Bovendien was het merk op zoek naar een strategische locatie met goede toegang tot zijn groeimarkten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en tegelijkertijd een betrouwbare en snelle service voor zijn core-markt in Zweden en andere Scandinavische landen. Bleckmanns oplossing voldeed aan deze eisen.

Implementatie: meteen raak 

De missie was duidelijk: een soepele overgang van alle logistieke operaties en voorraad van Zweden naar de nieuwe locatie binnen een overeengekomen tijdlijn en binnen budget, en zonder gevolgen voor de klantenservice. Naast het verplaatsen van alle goederen, moest het IT-systeem van Chiquelle naadloos worden geïntegreerd met de magazijnbeheeroplossing van Bleckmann.

Dankzij solide projectmanagement, tijdige betrokkenheid van alle betreffende afdelingen, waaronder bedrijfsvoering en IT, en nauwe samenwerking tussen de betrokken operationele teams van de twee bedrijven, verliep de overgang naar de nieuwe locatie en de lancering volgens plan.

“We waren direct overtuigd van de kwaliteiten van Bleckmann. Ze bewezen duidelijk hun expertise op het gebied van magazijnbeheer, IT-oplossingen en logistiek”, aldus Pouya Bolland, CEO en mede-eigenaar van Chiquelle.

Startklaar voor groei

De strategisch geselecteerde locatie in Almelo in het oosten van Nederland is uitermate geschikt voor Chiquelle om al haar klanten in heel Europa conform verwachting te bedienen, alsmede in omliggende regio’s en Scandinavië.

Dankzij Bleckmanns magazijnbeheersysteem met inzicht in alle logistieke processen, zoals tijdige updates over de binnenkomst van retouren, kan Chiquelle zijn logistieke activiteiten verder optimaliseren en de kosten verlagen.

Voor een succesvolle toekomst is het belangrijk dat Chiquelle startklaar en flexibel is om ontwikkelingen in de markt en toekomstige trends te omarmen. Dat verwacht het merk tevens van zijn zakenpartners. Bleckmann denkt met Chiquelle mee en is ervan overtuigd dat het aan zijn hoge verwachtingen kan voldoen. Naast het bieden van extra magazijncapaciteit is Bleckmann in staat om aanvullende diensten te introduceren die nodig zijn om een duurzame bedrijfsgroei van Chiquelle te ondersteunen.

Back to overview