Bleckmann Grobbendonk regelt speciale buslijn voor medewerkers

Bleckmann, marktleider in Fashion & Lifestyle logistiek is gestart met de organisatie van busvervoer voor haar medewerkers van en naar de vestiging in Grobbendonk. Een bus haalt hen van het station in Herentals en brengt hen na de werkshift weer terug. Bleckmann Grobbendonk faciliteert deze mogelijkheid omdat haar vestiging niet met het openbaar vervoer te bereiken is.

Sinds twee weken rijdt er voor het begin van elke shift een bus tussen het station van Herentals en de site van Bleckmann, helemaal achteraan op de Industrieweg in Grobbendonk. Daar komt geen bus van De Lijn in de buurt. Daarom onderneemt het bedrijf zelf actie. “Met het openbaar vervoer is ons bedrijf niet bereikbaar. Onze bus zorgt er nu voor dat mensen die van verder komen toch tot hier kunnen geraken”, zegt bedrijfsleider Tom Leunckens. “Ze komen eerst met het openbaar vervoer tot in Herentals of vanuit Lier naar het kruispunt van De Lindekens. Daar pikt onze autocar hen op en zet hen af voor onze personeelsingang.”

Voor een heen- en terugrit betalen medewerkers 2 euro. “Daarvoor kun je uiteraard geen bus laten rijden. Daarom nemen wij de rest van het kostenplaatje voor onze rekening”, aldus Leunckens.

Vijfhonderd mensen
Bij Bleckmann in Grobbendonk werken nu al 500 mensen, een aantal dat blijft stijgen. De meeste mensen komen met de auto. Degenen die daar aan gewend zijn, zullen dat wellicht blijven doen. Van de speciale buslijn profiteren tot nu toe vooral de nieuwkomers. “Het is ook een manier om hen over de streep te trekken om bij ons te komen werken. Maar uiteraard kan iedereen gebruik maken van de buslijn”, aldus Tom Leunckens. Volgens Leunckens moet het systeem nog groeien.

Groei
Over de shiften heen zat er eind vorige week al twintig man op de bus. Bleckmann hoopt dat dit aantal de komende weken nog stevig groeit. Ter promotie heeft het bedrijf al reclame gemaakt aan de poorten, mét koffie en koeken. De bus zou in een latere fase overigens eventueel ook gebruikt kunnen worden door medewerkers van aangrenzende bedrijven. “We juichen dit soort initiatieven zeker toe”, zegt burgemeester Eric Van Meensel (N-VA). “Er is een probleem met sluipverkeer van en naar het bedrijventerrein. Elke auto die de bus van de kan halen, is er één gewonnen.” De directie van Bleckmann kijkt ook in de richting van het gemeentebestuur om de fietsroute richting bedrijventerrein veiliger te maken, vooral op het eerste deel van de Industrieweg. “Een dossier dat we onderzoeken”, zegt de burgemeester. “Goede oplossingen liggen evenwel niet voor de hand.”

Naar nieuwsoverzicht